NL | FR

Biodiversiteit omvat alle dieren, planten, paddenstoelen en andere levensvormen en zorgt voor zuurstof, voedsel, geneesmiddelen, zuivere lucht en water, enz. Biodiversiteit is leven! Dat leven is echter in gevaar: soorten verdwijnen aan een alarmerende snelheid... Doe mee en zet je in voor het leven op onze mooie planeet! 

Kies jouw actie!

... of kies meteen meerdere acties!

Al 118333 engagementen dankzij 16882541 geëngageerde personen.

Tip van de dag!

Inschrijven RSS

Ik word ecopaparazzo.

Een paparazzo neemt indiscrete foto’s van beroemde mensen. Een ecopaparazzo volgt mensen die zich inzetten voor het behoud van de biodiversiteit. En hij fotografeert ondertussen zo discreet mogelijk dieren en planten in hun natuurlijke omgeving.

Is dit je roeping? Neem dan een fototoestel met een goede zoom- of telelens: je moet altijd op een afstand blijven om de dieren niet te storen.

Draag geen felle kleuren of parfum. De beste manier om in het landschap op te gaan en je geur te verbergen is camouflagekleding waarop je wat aarde wrijft. Ga gemakkelijk zitten (maar vertrap geen planten!) en wacht in stilte. Het kan immers wel even duren voor de dieren zich laten zien … 

Tip van de dag

Bestel hier het gratis boekje met 366 tips voor de biodiversiteit.

Bestel
Deel