NL | FR

Biodiversiteit omvat alle dieren, planten, paddenstoelen en andere levensvormen en zorgt voor zuurstof, voedsel, geneesmiddelen, zuivere lucht en water, enz. Biodiversiteit is leven! Dat leven is echter in gevaar: soorten verdwijnen aan een alarmerende snelheid... Doe mee en zet je in voor het leven op onze mooie planeet! 

Kies jouw actie!

... of kies meteen meerdere acties!

Al 118283 engagementen dankzij 16759600 geëngageerde personen.

Tip van de dag!

Inschrijven RSS

Ik maak een afdruk van een stuk schors.

Hoe herken je een boom in de winter, wanneer hij geen bladeren draagt? Het is echt niet moeilijk: je vergelijkt de afdruk van zijn schors met de afbeeldingen in een goede boomgids!

Methode 1: afdrukken

Leg een blad papier of een lap effen stof op de stam. Wrijf er met een vetkrijt of met aarde over tot de schorsstructuur verschijnt.

Methode 2: afgieten

Maak het stuk dat je wil afgieten met een penseel schoon en strooi er flink wat talkpoeder op. Druk er een twee tot drie cm dikke laag boetseerklei tegen. Neem die af en leg ze op een dik karton. Verwijder de beetjes schors die bleven plakken. Maak rondom verhoogde randjes uit boetseerklei. Nu heb je een mal. Giet er sneldrogend gips in. Haal het pas uit de mal wanneer het helemaal droog is. 

Tip van de dag

Bestel hier het gratis boekje met 366 tips voor de biodiversiteit.

Bestel
Deel