NL | FR

Biodiversiteit omvat alle dieren, planten, paddenstoelen en andere levensvormen en zorgt voor zuurstof, voedsel, geneesmiddelen, zuivere lucht en water, enz. Biodiversiteit is leven! Dat leven is echter in gevaar: soorten verdwijnen aan een alarmerende snelheid... Doe mee en zet je in voor het leven op onze mooie planeet! 

Kies jouw actie!

... of kies meteen meerdere acties!

Al 117066 engagementen dankzij 14687908 geëngageerde personen.

Tip van de dag!

Inschrijven RSS

Als ‘locavoor’ eet je alleen voedsel dat in jouw omgeving is geproduceerd. Zo beperk je het transport en dus de CO2-uitstoot (er dreigen immers veel dieren en planten uit te sterven door de klimaatveranderingen als gevolg van de toename van broeikasgassen). Je steunt ook landbouwers en voedselproducenten uit je streek, die inheemse soorten telen of kweken.

Vanzelfsprekend eet je dan seizoensfruit en -groenten. Vooral als ze biologisch geteeld zijn, vereisen ze minder chemische bestrijdingsmiddelen en meststoffen dan hun internationale tegenhangers én smaken ze vaak beter. Bovendien moeten ze niet vervoerd worden, wat de vervuiling binnen de perken houdt. Je wordt er dus zeker niet slechter van! 

Tip van de dag

Bestel hier het gratis boekje met 366 tips voor de biodiversiteit.

Bestel
Deel